dinsdag, 1. december 2009 - 11:51

Automobilist negeert stopteken en rijdt over politiebike

Huizen

Een politiebiker (agent op mountainbike) wilde maandag tegen het einde van de middag een man aanspreken die niet handsfree achter het stuur zat en met gedoofde lichten reed. De man negeerde het stopteken en de vraag of hij zijn bestelbus aan de kant wilde zetten.

Bij de kruising met de Karel Doormanlaan moest de automobilist stoppen bij stoplichten en zette de agent zijn fiets voor de auto om de automobilist tot stoppen te dwingen. De automobilist reed echter door het rode verkeerslicht en reed vol over de mountainbike heen waarbij de agent net op tijd weg kon springen. Hij bleef ongedeerd. De fiets bleef onder de auto hangen.

De agent vorderde hierna de auto van een burger. Deze man stond zijn auto af waarmee de agent achter de bestelbus aan kon. De agent zag de auto op de Naarderstraat in Naarden stil staan. De bestuurder werd gesommeerd uit de auto te komen, maar weigerde dit. Uiteindelijk is de man door meerdere agenten en met gebruik van pepperspray uit de auto gehaald en aangehouden. De man, een 39-jarige Laarder, bleek onder invloed van een stof te zijn. Hij is aangehouden op verdenking van poging doodslag en een bloedtest is afgenomen.
Provincie:
Tag(s):