woensdag, 7. januari 2009 - 15:46

Automobilist op spectaculaire wijze uit sloot gered

Spanbroek

Woensdag 7 januari rond 10.00 uur verloor een 48-jarige automobilist uit Hoogwoud de macht over zijn stuur op de Grote Wijzend. Door gladheid ging zijn auto in een bocht rechtdoor. Zijn auto belandde op de kop in een diepe sloot en alleen de wielen staken nog boven water uit.

De auto liep vol met water en de bestuurder had maar een klein beetje lucht ter hoogte van de autovloer. Een 55-jarige passant uit de Zuidermeer zag de auto in het water liggen en spoedde zich naar een 58-jarige boer aan de Grote Wijzend.

Die startte zijn tractor en trok de auto boven water waarna de passant in het water een portier open kon krijgen en het slachtoffer zichzelf uit zijn benauwde positie kon bevrijden.

De redding was precies op tijd want de man had nog maar een heel klein beetje lucht over in zijn auto. Hij kon met zijn achterhoofd onder water nog maar net met zijn mond een beetje lucht happen.

Hij raakte bij de aanrijding niet gewond maar wel licht onderkoeld. Hij moest thuis een warme douche nemen. Zijn auto raakte total loss. De politie gaat de twee hulpverleners nog bedanken want het had niet enkele minuten langer moeten duren of de automobilist zou zijn verdronken.
Provincie:
Tag(s):