donderdag, 21. mei 2009 - 8:39

Automobilist poogt bromfietser te overrijden na verkeerstwist

Hoofddorp

Een 37-jarige automobilist heeft afgelopen dinsdag een 50-jarige bromfietser na een verkeerstwist geprobeerd te overrijden. Hij is aangehouden voor poging doodslag.

Het incident vond plaats in de gemeente Hoofddorp toen de automobilist uit Wormerveer de bromfietser uit Hoofddorp de weg afsneed.

De bromfietser maakte hem non-verbaal duidelijk dit een gevaarlijke actie te vinden. Even verderop reed de automobilist de bromfietser aan waardoor deze ten val kwam. Hierna reed de bestuurder hard achteruit richting de bromfietser die ternauwernood weg kon rollen voordat hij werd overreden, aldus een woordvoerder van de politie.

De 50-jarige man liep diverse kneuzingen en schaafwonden op. Alerte getuigen noteerden een kenteken van de auto en een signalement van de bestuurder. De auto werd na een onderzoek op de Grote Belt aangetroffen en in beslag genomen.

De bestuurder werd niet meer aangetroffen. Dezelfde middag deed een man melding van een aanrijding op dezelfde locatie als waar de aanrijding met de bromfietser gebeurd was. Deze man, de 37-jarige Wormerveerder, voldeed aan het signalement van de verdachte. Hij is aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):