woensdag, 21. januari 2009 - 19:11

Automobilist rijdt in op politieagent

Woensdagmiddag omstreeks 12.15 uur heeft een nog onbekende automobilist geprobeerd in te rijden op een politieman. Deze wist nog net op tijd weg te springen en bleef ongedeerd. Dit gebeurde tijdens een snelheidscontrole stadinwaarts met de lasergun op de Wijchenseweg, ter hoogte van het bedrijf NXP, in Nijmegen.

De bestuurder kreeg bij de controle, die met een opvallend dienstvoertuig en in opvallende gele jas plaatsvond, een stopteken wegens een forse overschrijding van de maximum snelheid. Hieraan gaf de man geen gevolg en reed zonder vaart te minderen recht op de politieman af, die op het laatste moment wegsprong. Hierop ging de verdachte er vandoor richting centrum.

Een andere politieman, tevens getuige, waarschuwde direct de politiemeldkamer. Daarop is een zoekactie gestart naar de betreffende auto, een groene Volvo 460. Beide mannen zijn vervolgens in hun politieauto gestapt en in dezelfde richting gereden als de dader. Bij de verkeerslichten tikte een getuige, een TNT-medewerker, tegen het raam en vertelde dat zojuist een bestuurder van een groene auto de kruising Neerbosscheweg / Graafseweg door rood was overgestoken en dat dit zeer gevaarlijk was geweest.

Korte tijd later trof de politie de verlaten groene auto aan op de Ds.Creutzbergweg. Agenten hebben hier postgevat, maar de bestuurder of eigenaar van de Volvo kwam niet meer terug. Daarop is het voertuig in beslag genomen voor nader sporenonderzoek.

De 50-jarige politieman heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag en het negeren van een stopteken.
Provincie:
Tag(s):