donderdag, 19. maart 2009 - 13:08

Automobilist rijdt in op politiemensen

Rotterdam

Een 24-jarige Rotterdammer is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden, voor agressief en gevaarlijk rijgedrag. Politiemensen moesten tijdens de staande houding opzij springen om niet aangereden te worden. Dit heeft de politie donderdag 19 maart bekendgemaakt.

Kort na middernacht zagen de surveillerende agenten dat een auto met hoge snelheid over de Dorpsweg reed die bumper kleefde en rechts inhaalde. Op de Slinge stopte de automobilist om zijn passagier uit te laten stappen.

Politieagenten wilden de man aanspreken en liepen naar de auto. Na herhaalde oproepen aan de bestuurder om uit zijn auto te stappen, ging de verdachte met hoge snelheid er vandoor. De politiemensen moesten wegstappen om niet aangereden te worden.

Een achtervolging werd ingesteld die echter werd gestaakt vanwege hoge rijsnelheden en de gevolgen voor de verkeersveiligheid. Personeel van cameratoezicht volgde de verdachte en is hij korte tijd later op de Van Speykstraat aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):