donderdag, 17. september 2009 - 13:04

Automobiliste (96) rijdt in op auto's en fietser

Heemskerk

Op de Kerkweg in Heemskerk is een aantal mensen gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

De 96-jarige automobiliste die het ongeluk veroorzaakte, reed om nog onduidelijke reden achteruit en reed in op een fietser en een geparkeerde auto.

Daarna reed de vrouw vooruit waarbij ze weer over de al aangereden fietser heenreed en vervolgens een voetganger schepte en nog een andere geparkeerde auto raakte. De vrouw raakte zelf eveneens gewond.

Een automobilist die te hulp schoot en de gewonde fietsster in zijn auto liet plaatsnemen, moest tot zijn verbijstering even later toezien hoe zijn auto werd opengeknipt door de brandweer. Omdat het slachtoffer klaagde over nekletsel werd het dak van het voertuig door de brandweer verwijderd. Vervolgens werd de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis.

Wat de precieze toedracht van het ongeval is, is nog onduidelijk, aldus een woordvoerder van politie Kennemerland. Wel is bekend dat er zeker drie gewonden zijn en dat er meerdere ambulances ter plaatse zijn gegaan. Ook zou een traumaheli zijn opgeroepen.

Over de aard van de verwondingen van de slachtoffers is nog niets te zeggen. De auto van de vrouw liep behoorlijke schade op. De politie heeft het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. De aanrijding wordt door de politie onderzocht.
Provincie:
Tag(s):