maandag, 26. januari 2009 - 10:07

Avondje stappen levensgevaarlijk?

Afgelopen zaterdagnacht zijn er zowel in Leeuwarden, Berlikum als Dokkum feestgangers mishandeld.

In Leeuwarden zijn twee 20-jarige mannen uit Oentsjerk en Roodkerk mishandelt in een parkeergarage. Hierbij kreeg een 20-jarige man uit Roodkerk op de trap een schop tegen zijn achterhoofd en een 20-jarige man uit Oentsjerk een schop in zijn onderrug. Ondertussen was een vriendin van hen naar de beveiliging van de parkeergarage gegaan, die de politie alarmeerde. De politie ging samen met de slachtoffers in de auto opzoek naar de verdachten. Op het Ruiterskwartier konden ze twee minderjarige Leeuwarders aanhouden. De jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten.

In Berlikum is een 23-jarige Drachster zaterdagnacht door mannen uit Eindhoven geschopt en geslagen. Voorafgaand aan de mishandeling was de Drachster samen met een vriend in hun auto aangereden door de mannen uit Einhoven. Na de mishandeling zijn de daders weggereden. De politie kon later op de Bitgumerdyk in Berlikum drie mannen aanhouden.

In Dokkum is een 18-jarige man uit Rinsumageest zaterdagnacht mishandeld. De man melde zich bij de aanwezige politie. Op basis van een signalement kon een 18-jarige man uit Anjum aangehouden worden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Agressie tijdens het stappen neemt de laatste tijd steeds meer toe. Waar zal deze agressie eindigen en is het in de toekomst überhaupt nog wel leuk om een avondje opstap te gaan?
Provincie:
Tag(s):