vrijdag, 7. augustus 2009 - 22:57

AZ laat Sparta kansloos

(Elfvoetbal) Sparta is vrijdagavond in Alkmaar tegen de vierhonderdste nederlaag in de Eredivisie aangelopen. De Rotterdammers waren volslagen kansloos tegen AZ, dat met 2-0 won.

De landskampioen had in eigen huis werkelijk geen kind aan Sparta. De Rotterdammers kwamen al na zes minuten op achterstand door een doelpunt van Moussa Dembele, die een snel uitgevoerde aanval afrondde. Alle aanleiding dus voor Sparta om in de tegenaanval te gaan, maar eigenlijk gebeurde het tegenovergestelde. De centrale verdedigers schoven elkaar achterin de bal toe terwijl de Rotterdamse aanvallers roerloos toekeken.

Toch was er plots een kans na een moment van onachtzaamheid van Stijn Schaars. De aanvoerder van de landskampioen schoof een bal zo in de voeten van Eduard Duplan, die daarmee een vrije doortocht kreeg richting Sergio Romero. De Argentijnse goalie verkleinde zijn doel echter goed, waardoor het lobje van de Sparta-aanvaller over ging.

AZ vond het allemaal wel prima, zakte lange tijd ver terug en sloeg na een uur nog één keer toe. Mounir el Hamdaoui bleek het toveren nog niet verleerd en scoorde vanuit een onmogelijke hoek toch de 2-0. De Marokkaanse aanvaller haalde bijna vanaf de achterlijn uit en Sparta-doelman Aleksander Seliga was zo vriendelijk om de bal door te laten.

Een slim momentje van Kevin Strootman liet Sparta nog even hopen op een eretreffer. De jongeling besloot een vrije trap snel te nemen, terwijl Romero nog met zijn muur bezig was. Maar de Argentijn had het geluk van de winnaar aan zijn zijde en zag de bal net naast vliegen.
Categorie:
Tag(s):