maandag, 25. mei 2009 - 17:06

AZ ontloopt Real Madrid in CL

(Elfvoetbal) De kans is groot dat AZ bij de loting voor de Champions League wordt ingedeeld in pot 2. Dat betekent dat AZ niet tegen Real Madrid zal spelen. De Spanjaarden presteerden recentelijk zo matig, dat Real niet langer bij de beste acht clubs uit Europa hoort.

Behalve Real ontloopt AZ de volgende tegenstanders: Olympique Lyon, Shaktar Donetsk, CSKA Moskou, Internazionale en FC Porto. Daarbij wordt er van uit gegaan dat zowel Lyon als Shaktar zich via de voorronde plaatst voor de groepsfase. Beide clubs hebben een beschermde status. Mochten deze clubs desondanks uitgeschakeld worden in de voorronde, dan zit AZ zeker in pot 2.

Er moet echter wel een voorbehoud worden gemaakt. Uit het kwalificatietoernooi, dat dit jaar anders is van opzet, kunnen nog clubs doorstromen met een beter gemiddelde dan AZ. Als alles tegenzit, kukelt AZ naar pot 3. Daarin zitten in ieder geval: Juventus, Glasgow Rangers, Olympique Marseille, Dinamo Kiev, Bordeaux en mogelijk Olympiakos Pireaus

Bayern München, de nieuwe club van Louis van Gaal, zit in pot 1 en kan in beide gevallen dus als tegenstander uit de bus rollen.

AZ neemt op dit moment de 22ste plaats in op de clubranking van de UEFA met 64.825 punten. Deze ranking is gebaseerd op de resultaten behaald in de afgelopen vijf jaar. Het seizoen 2004/’05, waarin AZ de halve finale van de UEFA Cup haalde, telt dit jaar voor het laatst mee.

FC Twente stroomt in de derde voorronde van de Champions League in als niet geplaatste deelnemer. Dat betekent dat de club kan loten tegen Celtic, Shakthar, Sporting Lissabon of, zeer waarschijnlijk, Anderlecht. De vijfde mogelijke opponent is nog niet bekend. FC Twente staat op de 104de plek van de clubranking van de UEFA met 17.825 punten.
Categorie:
Tag(s):