zondag, 19. april 2009 - 18:26

AZ toch kampioen

(Elfvoetbal) AZ is voor de tweede maal in haar historie landskampioen van Nederland geworden. Hoewel de ploeg van trainer Louis van Gaal zaterdagavond de kans liet liggen om voor eigen publiek de titel te grijpen, kregen de Alkmaarders zondag hulp van PSV.

De Eindhovenaren walsten met 6-2 over Ajax heen, de enige club die in theorie nog kans maakte op de eerste plaats, waardoor AZ nu officieel kan feesten.

In Alkmaar zat de stemming er de gehele middag al goed in. Op het Waagplein zijn vele AZ-supporters bij elkaar gekomen om samen de titel te vieren. Ook op en rondom de grachten is het feest inmiddels losgebarsten.

AZ staat als kampioen al sinds 23 november 2008 aan kop van de Eredivisie. Indrukwekkende cijfers voor de ploeg van trainer Louis van Gaal, die daarmee op de laatste wedstrijddag 168 dagen op de eerste plaats heeft gestaan. Slechts Feyenoord deed het de afgelopen tien jaar beter. De Rotterdammers waren in het seizoen 1998/'99 liefst 190 dagen lijstaanvoerder.

De Alkmaarders hebben dit seizoen bovendien met 28 wedstrijden zonder nederlaag de langste ongeslagen reeks ter wereld. Daarna volgen APOEL Nicosia (Cyprus, 21), Raja Casablanca (Marokko, 21) en WIT Georgia Tbilisi (Georgië, 21).
Categorie:
Tag(s):