dinsdag, 24. februari 2009 - 14:40

Babel: 'Prachtig Nederlands onderonsje'

(Elfvoetbal) Real Madrid en Liverpool zijn in de achtste finale van de Champions League aan elkaar gekoppeld en woensdag is de eerste confrontatie. In de aanloop naar het duel is druk sms-verkeer gaande tussen de Nederlanders die bij beide clubs onder contract staan. "Wesley Sneijder, Royston Drenthe en ik zijn het er wel over eens dat het spannend gaat worden", aldus Ryan Babel.

De aanvaller van de Reds had een slechte mededeling voor zijn landgenoten in Spanje. "Ze waren vooral geïnteresseerd of Steven Gerrard zou spelen. Zonder hem is Liverpool een stuk zwakker, vonden zij. Helaas voor ze. Steven doet mee", vertelt hij De Telegraaf.

Babel denkt in de basis te staan. "Gezien de laatste weken zou je zeggen dat het een plaats op de bank wordt. Maar tegen Manchester City speelde ik slechts vijf minuten, wat er op kan duiden dat ik werd gespaard. En op de training leek ik bij de eerste elf te zitten." De international heeft zin in het duel. "Een prachtig Nederlands onderonsje, waarbij ik ook nog eens met alle jongens heb samengespeeld bij Ajax of het Nederlands elftal."

Rafael van der Vaart hoopt dat zijn Real Madrid in de eerste ontmoeting al het verschil kan maken. "Van de eerste wedstrijd zal veel afhangen, want in eigen huis heeft Liverpool dit seizoen nog niet verloren. Dat je het daar erg moeilijk zal krijgen, staat dus vast. Wij zijn de laatste weken goed op dreef, hebben negen keer op rij gewonnen, dus het vertrouwen is er."
Categorie:
Tag(s):