maandag, 12. januari 2009 - 10:46

Baby uit woning gered door agenten

Maarssenbroek

In de wijk Bisospoor hebben agenten op zondagavond 11 januari in verband met hevige rookontwikkeling een baby uit een woning gehaald. Moeder en dochter moesten wél naar het ziekenhuis.

Rond 19.45 uur die avond belde een man in paniek vanuit Leerdam naar 112. Hij meldde dat zijn vrouw hem vanuit hun woning aan het Bisonspoor belde dat er brand in de kinderkamer is. Brandweer, ambulance en politie spoeden zich met zwaailicht en sirene naar de woning.

Agenten kwamen als eerste ter plaatse en roken in de entree naar het appartementencomplex al een brandlucht. Aangekomen bij de betreffende woning zagen zij dat de voordeur niet op slot was. Zij openden de deur en zagen dat de woning vol met rook stond. Uit de rook zagen zij de 27-jarige bewoonster tevoorschijn komen. Zij stond tehoesten en was in paniek. Ze vertelde dat haar bijna anderhalf jaar oude dochtertje nog in de woning was.

De agenten troffen de baby in een box aan en namen haar in een warme deken mee naar buiten. De buren vingen de vrouw en haar dochtertje op.

Het vuur bleek reeds door de bewoonster te zijn geblust met een paar glazen water. Het brandje ontstond doordat de vloerbedekking in brand vloog door een straalkacheltje op de kamer van de baby.

Omdat moeder en dochter ongeveer vijf minuten in de met rook gevulde rook woning zijn geweest, heeft een ambulance beiden naar het Oudenrijnziekenhuis gebracht. Stichting Salvage nam ter plaatse de schade op en reinigde de woning.
Provincie:
Tag(s):