maandag, 29. juni 2009 - 17:33

Balkenende brengt werkbezoek aan Nijmegen

Nijmegen

Minister-president Balkenende brengt op dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli 2009 een werkbezoek aan Nijmegen. Hij bezoekt diverse projecten en mensen die bijdragen aan meer respect, samenhang en veiligheid in de stad.

De minister-president start zijn bezoek in wijkcentrum 'Schalmei'. In gezelschap van burgemeester De Graaf van Nijmegen verdiept hij zich daar in Futsal Chabbab. Deze stichting biedt kansarme en moeilijk te bereiken jongeren de mogelijkheid om een omslag in hun leven te maken. Door een goede combinatie van sport en huiswerkbegeleiding werken jongeren op een positieve manier aan hun toekomst.

Aansluitend bezoekt de minister-president een Cruyff-court waar voetbalclub NEC en Futsal Chabbab een voetbaltoernooi organiseren. Daar ontvangt oprichter Saïd Achouitar uit handen van de minister-president 'de groene bal'. Deze bal, een initiatief van de stichting Meer dan Voetbal, geldt als een kwaliteitslabel voor projecten die voetbal en maatschappelijke initiatieven bundelen.

Tijdens een werkdiner bespreekt de minister-president met welzijns- en buurtwerkers, politiemensen en politici de manier waarop respect en veiligheid in Nijmegen worden bevorderd. ’s Avonds volgt een bezoek aan een van de projecten die deze aanpak in de praktijk brengt.

Voor de tweede dag staat een bezoek aan Justitiële Jeugdinrichting De Hunnerberg op het programma. De minister-president laat zich daar onder meer informeren over de reïntegratieprojecten voor jongeren. Daarna legt hij bloemen bij het monument De Schommel dat herinnert aan de slachtoffers van het bombardement op Nijmegen.

Op 22 februari 1944 werd de stad gebombardeerd door Amerikaanse vliegtuigen, waarbij bijna 800 burgers omkwamen. Aansluitend volgt een rondleiding bij De Hulsen, een van de centra van IrisZorg. Deze organisatie biedt mensen verslavingsbehandeling en maatschappelijke opvang.
Provincie:
Tag(s):