dinsdag, 7. april 2009 - 10:50

Balkenende op werkbezoek in Rotterdamse haven en Terneuzen

Rotterdam

Minister-president Balkenende brengt dinsdag 7 en woensdag 8 april 2009 een werkbezoek aan de haven van Rotterdam en chemiebedrijf Dow Chemical in Terneuzen.

Tijdens zijn bezoek verdiept de minister-president zich in innovatie en duurzaamheid tegen de achtergrond van de huidige economische crisis.

De minister-president start zijn bezoek in de haven van Rotterdam in het Car Center Rotterdam. Bij Broekman Automotive Division bekijkt hij hoe het proces van opslag, PDI (pre delivery inspection), transport en schadeherstel van auto’s op dit moment verloopt.

’s Avonds volgt een werkdiner met vertegenwoordigers uit verschillende bedrijven die actief zijn in de Rotterdamse haven. Met hen bespreekt minister-president Balkenende de weerslag van de economische crisis en de kansen voor de Rotterdamse haven in de toekomst.

Woensdagochtend bezoekt de minister-president de Zeeuwse vestiging van chemiebedrijf Dow Chemical. Hier krijgt hij een rondleiding over het terrein met 23 fabrieken. Op het programma staan onder andere een bezoek aan het onderzoekslaboratorium voor alternatieve grondstoffen en energie-efficiency en het naftakrakercomplex waar de basisgrondstoffen voor de chemie geproduceerd worden.
Provincie:
Tag(s):