vrijdag, 16. oktober 2009 - 22:19

Balkons in Eelde weer veilig

Eelde

Ingenieursbureau Goudstikker-de Vries heeft de balkons van de beide huizen in het plan Le Village in Eelde onderzocht en geconstateerd dat ze veilig zijn. De steunbalken die de gemeente had laten aanbrengen zijn inmiddels verwijderd. De komende jaren zullen op gezette tijden metingen worden verricht om te beoordelen of de balkons aan de veiligheidseisen blijven voldoen.

Een medewerker van de gemeente constateerde een paar weken geleden bij toeval dat de balkons scheef hingen. Uit een oogpunt van veiligheid besloot de gemeente om het zekere voor het onzekere te nemen en de balkons onmiddellijk te laten stutten. Uit overleg met de bewoners bleek vervolgens dat de balkons al twee keer eerder ter discussie hadden gestaan. Bij de bouw al bleek de constructie niet aan de gestelde eisen te voldoen. De constructie is toen aangepast. In 2006 lieten de bewoners zelf nogmaals onderzoek doen naar de balkons. Conclusie was toen dat de balkons veilig waren. De gemeente was in 2006 niet betrokken bij het onderzoek.

De gemeente wilde de metingen van 2006 vergelijken met de metingen die nu zijn verricht. Helaas bleken er geen volledige gegevens uit 2006 meer beschikbaar te zijn. Daarom heeft de gemeente de balkons nu opnieuw op hun veiligheid laten controleren. Ingenieursbureau Goudstikker-de Vries heeft geconstateerd dat de balkons weliswaar 4,5 cm uit het lood hangen, maar dat er op dit moment geen enkel veiligheidsrisico geldt. In overleg met de vereniging van eigenaren is besloten om de komende jaren regelmatig metingen te laten verrichten om te kunnen beoordelen of de balkons aan de veiligheidseisen blijven voldoen.
Provincie:
Tag(s):