maandag, 18. mei 2009 - 22:23

Ballonvaart voor jongeren van Bureau Jeugdzorg

Arnhem

Op maandag 25 mei om ongeveer 19:30 uur zal vanaf bedrijventerrein IJsseloord in Arnhem de Kinderhulpballon het luchtruim kiezen.De gesponsorde luchtballon gaat de lucht in met vijf jongeren en twee begeleiders van Bureau Jeugdzorg Gelderland.

De jongeren, tussen de veertien en achttien jaar, en hun begeleiders helpen eerst om de ballon op te bouwen en vaarklaar te maken. Rond 19:30 uur zal de ballon opstijgen vanaf industrieterrein IJsseloord 2 (nabij het Velperbroekcircuit, aan de kant van Velp).

Onderdeel van het logo van de Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp is een ballon. Het symboliseert de kwetsbaarheid van de kinderen voor wie Kinderhulp werkt, maar geeft ook het stukje vrolijkheid weer dat Kinderhulp deze kinderen wil bieden. Want nog altijd hebben in Nederland ruim 200.000 kinderen (1 op de 20) te maken met jeugdzorg, meestal als gevolg van een verstoorde thuissituatie.

Gelukkig bestaan er voor deze kinderen vele vormen van hulp in de vorm van instellingen voor jeugdzorg. Echter vaak ontbreekt het die instellingen aan voldoende budget om ‘hun kinderen’ ook een weekje te laten kamperen, om voldoende speel- en spelmateriaal aan te schaffen, om de kinderen cursussen te laten volgen of te laten sporten. Voor al die extra zaken, die voor de meeste kinderen zo gewoon zijn, springt Kinderhulp bij. Een beetje gewoon geluk noemt Kinderhulp dat. Al bijna 50 jaar.

De Kinderhulpluchtballon zal dit jaar nog met regelmaat opstijgen. “Ongeveer 50 keer per jaar� zo schat Rien Jurg, directeur van Rien Jurg Promotions in Hengelo, sponsor van de Kinderhulpballon. “Dat hangt af van weersomstandigheden, die op hun beurt de benodigde thermiek bepalen�. Kinderhulp hoopt de ballon op belangrijke momenten in te kunnen zetten. “Als blikvanger en als tegenprestatie voor relaties, donateurs en sponsors�, zo stelt Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp.n
Provincie:
Tag(s):