vrijdag, 20. februari 2009 - 12:53

Bartiméus mocht zorgovereenkomst opzeggen

Utrecht

Zorginstelling Bartiméus mocht de zorgovereenkomst met betrekking tot een meervoudige gehandicapte vrouw opzeggen. Dat heeft de rechter vrijdag in een kort geding bepaald. De zorginstelling had al jarenlang een conflict met de ouders van de vrouw over de te verlenen medische zorg aan hun dochter.

Volgens de rechter is een zorgovereenkomst als deze niet opzegbaar, tenzij er gewichtige redenen voor de opzegging bestaan. Die gewichtige redenen waren in dit geval aanwezig.

Vast staat dat de vertrouwensrelatie tussen Bartiméus en de ouders als gevolg van ernstige meningsverschillen over de door Bartiméus aan hun dochter te verlenen zorg en aandacht heftig is verstoord. ,,Gezien de duur van het conflict en de herhaalde pogingen om tot een oplossing te komen, die telkens niet tot resultaat hebben geleid, ligt herstel van die (vertrouwens)relatie niet in de lijn der verwachting, althans is (een begin van) herstel geenszins in zicht.'' Volgens de rechter heeft Bartiméus bovendien voldoende zorgvuldig gehandeld in aanloop naar de opzegging.
Provincie:
Tag(s):