zaterdag, 21. februari 2009 - 10:39

Basiseenheden politie Maastricht fuseren

Maastricht

De huidige drie basiseenheden van de politie in de gemeente Maastricht gaan fuseren. Zo ontstaan er twee nieuwe basiseenheden die beter aansluiten bij de stadsdeelgrenzen van de gemeente, meldt de politie Limburg-Zuid.

Verder levert de reorganisatie een verbetering van de slagkracht op, omdat de beschikbare capaciteit van de drie basiseenheden wordt verdeeld over de twee nieuwe eenheden, die hierdoor in omvang groeien. Hoewel het totale aantal mensen gelijk blijft, komt er extra capaciteit vrij ten behoeve van de agenten op straat en van de recherche, omdat de herstructurering een vermindering van de overhead betekent.

De nieuwe basiseenheden komen Maastricht Centrum-Zuid en Maastricht-Noord te heten en worden respectievelijk ondergebracht in het politiebureau aan de Prins Bisschopsingel en het politiebureau aan de Parallelweg. Daarmee komt de publieksfunctie van het bureau aan de Molensingel te vervallen. Dit bureau krijgt nieuwe bewoners in de vorm van diverse ondersteunende afdelingen uit de politie-organisatie. De reorganisatie is op 21 maart aanstaande een feit, vanaf die dag werken de twee basiseenheden vanuit de nieuwe opzet. Op 26 maart sluit de publieksbalie aan de Molensingel.
Provincie:
Tag(s):