zondag, 16. augustus 2009 - 21:03

Bavaria Cityracing goed verlopen

Rotterdam

De politie Rotterdam – Rijnmond is tevreden over het verloop van de Bavaria City Racing, die zondagmiddag in het centrum van Rotterdam plaatsvond. 'Er was een goede sfeer onder de toeschouwers en er deden zich geen incidenten voor', meldt de politie zondagavond.

Om het evenement het gewenste verloop te geven is de politie uitgegaan van een grootschalige regeling, waarbij de accenten lagen op het in goede banen leiden van het grote aantal toeschouwers en een goede doorstroom van het verkeer. Aan de oproep om vooral gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets is goed gevolg gegeven.

Ook de verkeersmaatregelen die moesten worden genomen, hebben goed uitgepakt. Waarbij met name het openstellen in beide richtingen van de Maastunnel het gewenste effect heeft gehad. Op de toevoerwegen rond Rotterdam zijn geen files ontstaan en ook in de stad zelf was er een rustig verkeersbeeld.

De politie heeft meerdere toeschouwers, die beter zicht wilden, van abri’s, verkeersinstallaties, bouwstellingen en luifels afgehaald. Verder arresteerden politiemensen 2 verdachten voor baldadigheid nadat zij een doek van een hek hadden losgemaakt.

Verslag van onze fotograaf Marc Wijtkamp
Onder ideale omstandigheden, een zonnetje, af en toe wat wind en niet te warm hebben zo'n 400.000 mensen vanmiddag in het centrum van Rotterdam genoten van de 5e Bavaria Cityracing. Over het parcours door het centrum van de stad trok een stoet van snelle sporwagens met als hoogtepunt de F1 wagens van ING Renault. Achter het stuur zaten onder andere Fernando Alonso en de sympathieke schot David Coulthard.

Premier Balkenende opende de Cityracing door samen met burgemeester
Aboutaleb een rondje te rijden in een Ferrari. De premier zat zelf
achter het stuur en genoot zichtbaar.

De Nederlandse coureurs schitterden door afwezigheid, ook Jos Verstappen waarvan even sprake was dat hij aanwezig zou zijn, liet het afweten.

Naast de F1 demonstratie\'s was er nog genoeg te genieten, zo waren er carts voor kinderen van 7 tot 12 jaar, klassieke sportwagens, Dakar trucks en de zgn. Legends. Deze kleine slechts 500 kilo zware auto's zijn uitgerust met een 150 pk motor waardoor ze enorm snel accelereren en geschikt zijn om flink mee te driften en te stunten. En dat wist het publiek te waarderen.
Provincie:
Tag(s):