vrijdag, 2. januari 2009 - 11:11

Beëdiging nieuwe burgemeester Rotterdam

Rotterdam

Op maandag 5 januari zal de nieuwe burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, worden beëdigd in de raadszaal van het Stadhuis. Hij volgt Ivo Opstelten op als burgervader van de Maasstad.

De van origine Marokkaanse Aboutaleb heeft veel bewondering voor zijn voorganger Ivo Opstelten, maar benadrukt: "Ik ben wie ik ben en zal daarom de zaken op mijn eigen manier aanpakken". De nieuwe burgemeester ziet vooral zijn verantwoordelijkheid bij de openbare orde en veiligheid: "Hoe je dat kunt bereiken? Luisteren, inspireren, verbinden en dan pas optreden!"

De 47-jarige Aboutaleb werkte als verslaggever voor onder andere Radio Veronica, het RTL 4-Nieuws en als columnist voor het dagblad Trouw. In 2004 nam zijn politieke carrière een vlucht toen Ahmed Aboutaleb PVDA-wethouder werd in de gemeente Amsterdam. Hij viel meteen op door zijn daadkracht en duidelijke mening. En dat bleef niet onopgemerkt. In 2007 werd Aboutaleb dan ook Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het vierde kabinet Balkenende.
Provincie:
Tag(s):