woensdag, 28. januari 2009 - 15:30

Beatrix bezoekt Wateringse Veld College in Den Haag

Den Haag

Koningin Beatrix heeft woensdag 28 januari in de ochtend een werkbezoek gebracht aan het Wateringse Veld College in Den Haag. De koningin werd tijdens haar werkbezoek vergezeld door staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart.

Beatrix kreeg een rondleiding door de school en voerde gesprekken met leerlingen, docenten en ouders. Tijdens de gesprekken kwamen onder andere het leefklimaat van de school, de maatschappelijke stage en de onderwijskwaliteit aan de orde.

Het Wateringse Veld College besteedt veel aandacht aan loopbaanoriëntatie en talentontwikkeling van de leerlingen. Daarbij spelen niet alleen cognitieve eigenschappen een rol, ook sport, kunst en ondernemerschap nemen een belangrijke plaats in.

De school werkt volgens een nieuw leerconcept. Leerlingen werken in domeinen in plaats van klaslokalen. De lestijd bestaat voor een deel uit instructie en voor een ander deel uit zelfstandig werken onder begeleiding van docenten en een onderwijsassistent.
Provincie:
Tag(s):