zondag, 30. augustus 2009 - 17:24

Beatstad 2009 markeert begin War Child City

Den Haag

Wat een éénjarig Haags feest had moeten worden is nu al uitgegroeid tot een nationaal festival met een eerste lustrum: Beatstad. Op de vrijdag wordt het festival voorafgegaan door Beatstad Heats, een opwarmfestival waarbij nog minder bekend talent de kans krijgt voor een groot publiek op te treden.

Zaterdag is het de beurt aan de grote namen om het Malieveld om te toveren tot één groot feestterrein. Ook in 2009 is het gelukt weer een goede line-up voor elkaar te krijgen: Rigby, Miss Montreal, Alain Clark, STEREO, Van Velzen en als afsluiter KEANE.

Rigby, dat eerder dit jaar als voorprogramma van de Kaiser Chiefs in de HMH optrad, mocht het spits afbijten, gevolgd door Miss Montreal, die deze week haar debuutalbum uitbracht. Alain Clarck had voor de gelegenheid zijn vader weer meegenomen en dat levert toch altijd muzikale hoogstandjes op.

STEREO, de winnaars van het TV-programma “Rock Nation” zijn deze zomer op geen enkel festival te missen. Ze timmeren hard aan de weg om hun droom waar te maken. Met de twee singles “Unexpected” en “Last Forever” hebben zij zeker al een plaatsje veroverd in de Nederlandse muziekscene.

De topper VanVelzen was ook weer ook voor een spetterend optreden. De grote kleine man, die al voor de tweede keer op Beatstad optrad, wist het publiek te charmeren met zijn muziek en show. Afsluiter dit jaar was KEANE. Zij verbonden zich al eerder aan War Child met de single “The Night Sky”.

Nu is het de beurt aan gemeente Den Haag. Met ingang van deze editie van Beatstad is Den Haag één jaar lang War Child city. De gemeente hoopt zo meer aandacht te vragen voor het goede werk van War Child. Veel evenementen zullen dan ook een link hebben met deze bijzondere stichting. Het is haast vanzelfsprekend dat een deel van de opbrengst van Beatstad 2009 aan War Child wordt gedoneerd.
Provincie:
Tag(s):