vrijdag, 9. januari 2009 - 8:38

Bedreiger buschauffeur Delft aangehouden

Delft

Politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie verwachten met de aanhouding van een 40-jarige Zoetermeerder de bedreiging met een vuurwapen van een buschauffeur te hebben opgelost. De Zoetermeerder werd maandag 22 december in Zoetermeer aangehouden.

Op de van Adrichemstraat nabij de Meermanstraat stapte om vrijdagmiddag 31 oktober om 13.45 uur een man in een stadsbus van Connexxion. De 44-jarige chauffeur sprak met de man die op een zeer agressieve manier aangaf dat hij naar Zoetermeer wilde reizen. De chauffeur verklaarde tegen de man dat dit het eindpunt was en dat de opstap voor Zoetermeer elders was. Hierover ontstond een woordewisseling tussen de chauffeur en de passagier. De agressieve man greep vervolgens naar zijn binnenzak en haalde daarbij een pistool te voorschijn en richtte dat op de verbouwereerde bestuurder.

Het incident zorgde destijds onder veel beroering bij het buspersoneel. De betrokken buschauffeur was na het incident zo overstuur dat hij niet meer verder kon rijden. Het management van Connexxion reageerde dan ook verheugd op het nieuws van de aanhouding.
Provincie:
Tag(s):