woensdag, 13. mei 2009 - 6:57

Bedrijven en gemeente Assen samen voor uitkeringsgerechtigden

Assen

Dinsdag hebben wethouder Jaap Kuin en zes Assense bedrijven de
samenwerkingsovereenkomst Social Partnership ondertekent. Doel is het opleiden van uitkeringsgerechtigden en hen begeleiden naar een baan in de productie. Social Partnership is een initiatief van het werkplein Baanzicht, de gemeente Assen en Alescon.

De bedrijven Burgerhout, Bekaert, Faber Pallets, de Energiewacht, Sluyter Logistics en Swedish Match & Lighters zoeken samen naar praktische oplossingen om mensen in de productie aan passend werk te helpen. De afgelopen jaren deden Burgerhout en gemeente Assen al met succes
ervaring op in een dergelijk project. Hierin volgen werkzoekenden drie maanden een fulltime training in een simulatiefabriekshal, waarna ze via leer-werkbedrijf Alescon uitzicht hebben op een betaalde baan bij Burgerhout.

Met deze nieuwe overeenkomst waaraan andere Assense productiebedrijven meedoen kan een flexpool opgericht worden om tijdelijke of vaste krachten onderling uit te wisselen. Ook willen de
bedrijven een cursus ‘Nederlands op de werkvloer’ ontwikkelen. Dan gaat het onder andere om het werkinstructies en personele mededelingen.

Daarnaast denken de bedrijven aan gezamenlijke inkoop van schoonmaakdiensten, groenonderhoud en catering via medewerkers van Alescon. De samenwerking wordt aangegaan tot 12 mei 2012. De gemeente verwacht dit jaar ook Social Partnerships te sluiten met callcenterbedrijven, zorginstellingen en de horeca in Assen.
Provincie:
Tag(s):