zondag, 9. augustus 2009 - 13:29

Bedrijventerrein Oosterenk parkeerverbodzone

Zwolle

Bedrijventerrein Oosterenk in Zwolle geldt vanaf maandag 10 augustus als een parkeerverbodzone. Vanaf dat moment mag nog uitsluitend geparkeerd worden in de parkeervakken, tenzij anders aangegeven, en op parkeervoorzieningen van aldaar gelegen bedrijven. Dit heeft de gemeente Zwolle bekendgemaakt.

Nieuwe bebording en belijning wijzen vanaf maandag automobilisten op het bedrijventerrein op de veranderde situatie. De gemeente Zwolle heeft in overleg met de ondernemersvereniging Oosterenk, Vrolijkheid en Berkum (OVB) het besluit genomen bedrijventerrein Oosterenk in te richten als parkeerverbodzone. Het gebied is gelegen tussen de Dokter Stolteweg en de Dokter van Lookeren Campagneweg.

Het besluit is genomen naar aanleiding van verzoeken om maatregelen.
Het komt regelmatig voor dat door fout geparkeerde auto’s overlast wordt veroorzaakt wat tot gevaarlijke en onaangename situaties leidt. Bedrijfspanden en instellingen zijn onvoldoende en niet veilig bereikbaar voor bezoekers (waaronder scholieren) en ook voor hulpdiensten.

De bedrijven in Oosterenk zijn geïnformeerd over de maatregel en automobilisten zijn door middel van flyers over de invoering van de maatregel geïnformeerd. De parkeerpolitie zal na een korte periode van waarschuwen over gaan tot verbaliseren.
Provincie:
Tag(s):