zaterdag, 24. januari 2009 - 0:19

Been: 'Feyenoord en ik gaan er uitkomen'

(Elfvoetbal) Het kan bijna niet meer misgaan. Mario Been wordt met ingang van volgend seizoen hoofdtrainer van Feyenoord. De trainer van NEC had vanavond een gesprek met de Rotterdamse clubleiding en hield daar naar eigen zeggen een uitstekend gevoel aan over.

"Het was een heel goed gesprek. En we gaan er ook gewoon uitkomen, daar ben ik van overtuigd. De bedoeling was om er voorlopig niets over naar buiten te brengen, maar hier valt niet veel meer aan te ontkennen", zo vertelt Been tegenover het AD.

Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, deed nog een poging Been over te halen om per direct naar De Kuip te komen, maar daar wilde Been niets van weten. "Tussentijds vertrekken was voor mij absoluut geen optie. Ik heb aan de mensen bij NEC een belofte gedaan en die wil ik nakomen, hoezeer ik ook Feyenoorder ben. Ik ben NEC heel veel verschuldigd, zo simpel is het."

Ook Gudde hield een goed gevoel aan de ontmoeting over. "Heel jammer dat zoiets toch weer voortijdig op straat ligt", aldus de algemeen directeur. "Maar uiteraard zijn we blij dat de gesprekken zo prettig zijn verlopen. Dat Mario het seizoen bij NEC wilde afmaken, wisten we eigenlijk van tevoren al wel. Zijn standpunt daarin was ons al heel lang bekend. En dat respecteren we uiteraard. Voor een trainer is het ook goed om aan het begin van een seizoen een frisse start te maken."

De kans dat Leon Vlemmings het seizoen bij Feyenoord als hoofdtrainer gaat afmaken, is bijzonder groot. Gudde: "Eerst willen we de besprekingen met Mario helemaal afronden. Stap twee is vervolgens hoe we het seizoen afmaken en óf we daarin nog iets veranderen. Bovendien is ook de positie van technisch directeur nog vacant, ook dat komt pas ná een akkoord met Mario aan de orde."
Categorie:
Tag(s):