woensdag, 28. januari 2009 - 11:06

Been tekent voor drie jaar bij Feyenoord

(Elfvoetbal) Wat al weken in de hing lucht hing, is nu officieel: Mario Been is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. De huidige trainer van NEC tekent in de Kuip een contract voor drie seizoenen. Met Been haalt Feyenoord de gedroomde opvolger van Gertjan Verbeek binnen, maar de oud-speler zelf waarschuwt alvast: "Ik ben geen Tita Tovenaar."

"Ik ben in meerdere opzichten heel erg blij dat het nu rond is", reageert Been op de website van Feyenoord. "Iedereen weet dat Feyenoord mijn club is en dat ik altijd de droom heb gekoesterd om in De Kuip terug te keren als hoofdtrainer. Daarnaast ben ik blij dat de kogel definitief door de kerk is, zodat ik me voor de rest van het seizoen weer volledig op mijn werk bij NEC kan richten, te beginnen met de wedstrijd tégen Feyenoord aankomend weekend."

Algemeen directeur Eric Gudde rondde dinsdagavond de onderhandelingen met Been af. "Bij beide partijen was er vanaf het eerste begin de wens om er samen uit te komen en dat is dan ook in recordtempo gelukt", aldus Gudde. "Wij zijn ontzettend blij dat Mario Been onze nieuwe hoofdtrainer is. Hij weet als geen ander hoe deze club in elkaar zit en heeft zich daarnaast de afgelopen jaren geprofileerd als een uitstekende trainer, die het beste uit een spelersgroep kan halen."

Nu Been aan de slag gaat bij Feyenoord, zullen de supporters van de geplaagde club hooggespannen verwachtingen hebben. "Maar ik ben geen Tita Tovenaar", waarschuwt Been. "Ik ben me er van bewust dat we bij Feyenoord met zijn allen meer dan ooit inventief zullen moeten zijn. Ik wil in die drie jaar wél iets moois opbouwen en ik wil dat het plezier straks van het elftal afstraalt. Ik ben er trots op trainer van Feyenoord te mogen worden, ik wil dat de spelers trots uitstralen dat zij bij Feyenoord mogen spelen. De huidige selectie herbergt genoeg kwaliteit en daarnaast loopt er veel talentvolle jeugd rond in en om De Kuip. Als iedereen het naar zijn zin heeft en er elke dag alles aan doet om beter te worden, dan zijn we al een eind op weg."

Been was tussen 1969 en 1988 (jeugd)speler van Feyenoord. Tussen 2000 en 2004 was hij assistent-trainer en in het seizoen 2004-2005 trainde hij de beloften van de Stadionclub. Daarna werd de inwoner van Barendrecht kampioen met Excelsior, voordat hij in 2006 naar NEC verkaste. Daar haalde hij Europees voetbal en groeide hij uit tot een van de succesvolste trainers van de club.
Categorie:
Tag(s):