donderdag, 15. januari 2009 - 12:28

Beenhakker en van Hanegem zien Feyenoord wel zitten

(Elfvoetbal) Willem van Hanegem zou zijn trainersloopbaan graag bij Feyenoord willen afsluiten. De 64-jarige oefenmeester weigert niet als zijn oude werkgever hem vraagt het seizoen als interim-trainer af te maken. Dat vertelde De Kromme donderdagochtend op Radio 538.

Van Hanegem, die zonder werk zit nadat hij vorige maand bij FC Utrecht werd ontslagen, vindt Mario Been de ideale kandidaat om hem in de zomer op te volgen. "Dat zou een verstandige keuze zijn."

"Laat ik het zo zeggen, ik zou geen nee zeggen", zegt de oud-voetballer over zijn eigen positie. "Ja, en daarna is het misschien wel mooi geweest. Eén van hun favorieten is Been en daar ben ik het mee eens."

Ook Leo Beenhakker ziet een klus bij Feyenoord wel zitten. Hoewel de club hem nog niet heeft benaderd, beginnen de handen van de huidige bondscoach van Polen al te jeuken.

"Natuurlijk jeuken ze. Het blijft een fantastische uitdaging om zo'n club weer terug aan de top te krijgen. Zulke klussen vind ik altijd prachtig", zegt Beenhakker tegen De Telegraaf.

De geboren Rotterdammer volgt de ontwikkelingen bij Feyenoord op afstand. "Het is dramatisch, met name voor Gertjan Verbeek. Dit is slecht voor de club en dat gaat me aan het hart. Feyenoord is en blijft mijn cluppie. Het is wel zo dat Feyenoord nooit verloren zal gaan. Daarvoor zitten de wortels veel te diep. Vergelijk het met een boom van honderd jaar oud. De blaadjes worden bruin en vallen eraf, maar je krijgt die boom nooit om."
Categorie:
Tag(s):