maandag, 22. juni 2009 - 19:35

Beginnend bestuurders moeten rijbewijs inleveren

Maastricht/Heerlen

Zondagavond werd een 21-jarige man uit Maastricht aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat en was weggereden na een aanrijding. Agenten zagen de man rijden op de Memorielaan in Maastricht en het viel op dat de auto geen bumper meer had.

Ook reed de bestuurder er vandoor toen hij de politieauto opmerkte. Kort ervoor hadden de agenten bij de Terblijterweg/Ambyerstraat Noord een bumper bij een scheefstaand verkeerslicht zien liggen. Toen de man een doodlopend straatje inreed spraken de agenten hem aan waarbij duidelijk werd dat de man alcohol had gebruikt. Al snel bleek dat de verdachte tegen het verkeerslicht was gereden, waarbij de bumper met kentekenplaat was achtergebleven. Hij was er direct vandoor gereden, maar ontsprong de dans uiteindelijk toch niet. De man had een alcoholpromillage van 1,2 promille. Omdat hij beginnend bestuurder is moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Ook in Heerlen heeft een 20-jarige beginnend bestuurder zondagochtend zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij reed op de autoweg 160 km/u waar slechts 100 km/u is toegestaan.
Provincie:
Tag(s):