maandag, 19. oktober 2009 - 11:00

Bejaarde vrouw overleden door aanrijding

Lelystad

Zondagmiddag raakte een 85-jarige vrouw uit Lelystad ernstig gewond nadat zij met haar auto door nog onbekende oorzaak, op Gondel tegen een boom klapte. Ondanks de inzet van een Mobiel Medisch Team en de traumaheli is de vrouw zondagavond in een ziekenhuis in Utrecht aan haar verwondingen overleden.

Een 14-jarige fietser werd door de oude dame vlak voor de crash tegen de boom nog aangereden maar raakte wonderwel slechts lichtgewond. Het team Verkeers Ongevallen Analyse heeft de aanrijding in onderzoek.

Rond 16.50 uur rukten brandweer, ambulance en politie uit nadat omstanders 1-1-2 alarm hadden gebeld en zagen hoe een oude dame nabij de kerk ’t Lichtschip, een boom had geraakt. Ter plaatse bleek de vrouw bekneld in haar auto en was ze er slecht aan toe. Brandweerpersoneel bevrijdde het slachtoffer uit het wrak. Ambulancepersoneel kreeg ondersteuning van het Mobiel Medisch Team dat met de traumaheli werd ingevlogen.

Een 14-jarige fietser uit Lelystad bleek vlak voor de aanrijding door de vrouw met haar auto te zijn aangereden. Hij liep lichte verwondingen op aan elleboog en been. Even voor middernacht en ondanks alle medische zorg, overleed de oude vrouw in een Utrechts ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):