zondag, 26. juli 2009 - 12:20

Bejaarde vrouw slachtoffer van een zedenmisdrijf

Nieuwegein

Op dinsdagmiddag 21 juli 2009 werd een vrouw slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf. Een 18-jarige verdachte uit Nieuwegein werd donderdagavondaangeh ouden.

Een bejaarde vrouw liep die dinsdag aan het eind van de middag op de Nedereindseweg in Nieuwegein. In de buurt van de Plusmarkt aan de Nedereindseweg sprak een jongeman haar aan en vroeg of hij met haar mee mocht lopen. Hij liep met haar door het park de Kokkebogaard, waar het hard begon te regenen. De jongeman zocht toenadering tot de vrouw en vervolgens werd zij slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf.

Na dit feit sloeg de vrouw, in verwarde toestand, alarm bij een woning, vermoedelijk in de wijk Zuilenstein in Nieuwegein. Een mannelijke bewoner, die in de keuken stond, sprak de vrouw aan en zijn vrouw bracht haar vervolgens met de auto naar huis.

Getuigenoproep

Nadat de melding enkele uren later bij de politie was binnengekomen werd een uitgebreid onderzoek opgestart wat uiteindelijk resulteerde in de aanhouding van de 18-jarige man.

De politie is op zoek naar de man en de vrouw die de bejaarde dame hebben geholpen. Ze kunnen contact opnemen met de politie van district Lekstroom via 0900-8844. Tevens is de politie nog op zoek naar eventuele andere getuigen. Mogelijk zijn er nog meer getuigen die de man en de bejaarde vrouw tezamen hebben gezien, bij de supermarkt of in het park de Kokkebogaard. Ook zij kunnen contact opnemen via 0900-8844. Ook is er de mogelijkheid om anoniem contact met de politie op te nemen via 0800-7000.

Signalement

Signalement man: blanke jongeman van tussen de 18 en de 20 jaar, lang en smal postuur en blond haar. Hij droeg een witte broek en een horizontaal gestreept shirt.
Provincie:
Tag(s):