woensdag, 1. april 2009 - 22:31

Bekentenis in onderzoek ernstig ongeval A2-traverse

Maastricht

Eén van de twee verdachten die zijn aangehouden in verband met de aanrijding op de stadstraverse van de A2 op 26 maart jl., heeft bekend dat hij het ongeval heeft veroorzaakt en is doorgereden na het ongeval. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht woensdag bekend gemaakt.

Bij dit ongeval raakte een 20-jarige fietser uit Maastricht levensgevaarlijk gewond. De 19-jarige verdachte man uit Rotterdam is woensdag voorgeleid bij de Rechter-Commissaris, die de inbewaringstelling voor 14 dagen heeft bevolen. De verdachte wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. De andere verdachte, een 25-jarige man uit Rotterdam is eerder in vrijheid gesteld nadat uit verder onderzoek bleek dat hij niets met de aanrijding te maken had.

De aanrijding ontstond doordat de verdachte een rood verkeerslicht negeerde en de fietser schepte op een beveiligde oversteekplaats. Na de aanrijding reed hij door. Het voertuig werd dezelfde avond onbeheerd teruggevonden op een parkeerplaats in Mesch bij Eijsden.

Of er hier sprake is van een drugsrunner die op het moment van de aanrijding ook actief aan het “runnen� was, is nog onderwerp van onderzoek, zegt het OM. Op dit moment kan in ieder geval niet met zekerheid gesteld worden dat hier sprake is van een drugsrunner.
Provincie:
Tag(s):