woensdag, 18. maart 2009 - 19:13

Belasting Telefoon 'platgebeld'

Amsterdam

De Belasting Telefoon beleeft momenteel de drukste periode van het jaar. Er bellen nu zo'n 70.000 mensen per dag met vragen over hun belastingaangifte. Het totale aantal telefoontjes ligt zelfs nog hoger, dat kan oplopen tot meer dan 100.000 per dag. Dit heeft het ministerie van Financiën woensdag 18 maart laten weten.

Jaarlijks worden er in totaal bijna 14 miljoen vragen aan de BelastingTelefoon gesteld. Ruim 40 % daarvan worden tijdens de aangifteperiode gesteld. De meeste vragen gaan over de status van de aangifte en het downloaden van informatie.

Meer inhoudelijke vragen gaan over de aftrekbare kosten bij aankoop van een woning en waar te zien is welke instelling een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Daarvoor is op de site van de Belastingdienst een lijst te vinden. Over de vooraf ingevulde aangifte worden relatief weinig vragen gesteld.

Open op vrijdagavond en zaterdag
De drukste dagen zijn maandag en dinsdag, zodat het handig kan zijn om die dagen te vermijden. Om mensen langer de gelegenheid te geven om vragen te stellen is de BelastingTelefoon in maart ook op vrijdagavond tot 20.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend.

Om nog meer mensen te woord te kunnen staan wordt er momenteel gewerkt aan een nieuwe technische infrastructuur voor de Belastingtelefoon. Deze moet aan het einde van het jaar gereed zijn. Het nummer is 0800 - 0543.
Provincie:
Tag(s):