zaterdag, 10. oktober 2009 - 12:33

Belastingdienst int bij multidisciplinaire verkeerscontrole 600.000 euro

Driebergen

Samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 oktober 2009 op de rijksweg A1 in de gemeente Voorst de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ gehouden. Dit maakt het KLPD bekend.

In totaal zijn 885 voertuigen gecontroleerd. In 81 gevallen is proces-verbaal opgemaakt voor uiteenlopende verkeersovertredingen. Acht automobilisten hadden teveel alcohol gedronken. De hoogst gemeten waarde bedroeg 1.6 promille. Met radarcontroles zijn 212 bekeuringen op kenteken uitgeschreven.

Door de belastingdienst is met behulp van kentekenleesapparatuur (ANPR) voor ongeveer 600.000 euro aan achterstallige belastingschuld achterhaald. Ter plaatse werd 8500 euro geïnd. Op twintig auto’s is beslag gelegd en daarvan zijn er negen daadwerkelijk afgesleept.

Verder zijn negen personen tijdelijk aangehouden, omdat zij zich niet konden legitimeren, moest één buitenlands voertuig dat te zwaar beladen was, overgeladen worden en is tegen twee personen proces-verbaal opgemaakt omdat zij een aantal grammen speed in bezit hadden.

De Douane maakte vier keer proces-verbaal op tegen Nederlanders die in buitenlandse voertuigen reden in verband met niet afgedragen BPM. Proces-verbaal werd ook opgemaakt tegen een persoon die met een ‘grijs’ kenteken reed maar daarbij niet aan de voorwaarden voldeed.

Eén bestuurder werd bekeurd voor misbruik van het ‘handelaarskenteken’.
In een auto werd een gloednieuw luchtdrukpistool inclusief munitie, en een knuppel aangetroffen. Proces-verbaal werd opgemaakt en de spullen in beslag genomen. In andere auto’s werden een ploertendoder, een fileermes (bij de ‘speed’-eigenaar) en drie honkbalknuppels aangetroffen.

De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) constateerde bij twee transporten, dat bederfelijke waren werden vervoerd op de onjuiste temperatuur en met onvoldoende hygiëne. Proces-verbaal werd opgemaakt.

Bij een transport met medicijnen en injectiemiddelen kon de bestuurder de vereiste vergunning niet tonen. Dit wordt door de VWA nader onderzocht;

De UWV controleerde zestig voertuigen en trof daarbij zeven bestuurders aan die op dat moment aan het werk waren maar ook een uitkering genoten. Proces-verbaal werd opgemaakt en stopzetting en/of navordering van de uitkering volgt.

De controle vond plaats tussen 22.30 en 04.30 uur op de parkeerplaatsen ‘De Paal’ en ‘Vundelaar’.

Het doel van deze controle is het terugdringen van alcoholmisbruik en overtredingen in het verkeer om de verkeersveiligheid op een hoger niveau te brengen. Door het terugdringen van de (midden)criminaliteit de veiligheid van burgers te vergroten en de samenwerking tussen de opsporingsorganisaties te bevorderen.
Provincie:
Tag(s):