woensdag, 4. februari 2009 - 13:51

Beloning van 15.000 euro voor oplossing zaak Aisha Khan

Amsterdam

De hoofdofficier van justitie van het parket Amsterdam heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd in verband met de gewelddadige dood van Aisha Khan in de flat Groeneveen. Dit heeft de politie woensdag 4 februari bekendgemaakt.

Het rechercheonderzoek van Bureau Districtsrecherche Oost, onder supervisie van een officier van justitie is nog steeds gaande. De officier en de rechercheurs zijn nog steeds op zoek naar meer informatie over dit ernstige misdrijf.

Het rechercheteam dat de gewelddadige dood van Aisha Khan onderzoekt is op zoek naar meer informatie. Mevrouw Khan overleed in augustus 2007 in een ziekenhuis aan de verwondingen die ze had opgelopen in een woning aan Groeneveen op woensdag 22 augustus 2007.

Zij was van Pakistaanse afkomst en woonde al lange tijd op de vijfde verdieping van flat Groeneveen in Amsterdam-Zuidoost, samen met haar man en vier kinderen. Zij werd ook wel "Noreen" genoemd.

Op die bewuste woensdagochtend gaan de kinderen rond kwart voor acht naar school. Aisha blijft alleen met haar echtgenoot in de woning achter.
Rond twee uur 's middags roept de echtgenoot de hulp in van een van zijn buren met de mededeling dat er iets aan de hand is met zijn vrouw.

De buurvrouw begeeft zich naar de woning en treft daar het slachtoffer liggend op de bank aan. Duidelijk is dat zij slachtoffer is geworden van een geweldsincident. De buurvrouw waarschuwt de hulpdiensten en op aanwijzing van een medewerkster van de alarmcentrale reanimeert het slachtoffer in afwachting van de komst van de ambulance.

Het slachtoffer wordt vervolgens met de ambulance afgevoerd en overgebracht naar een ziekenhuis. Twee dagen later overlijdt Aisha Khan in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Kort na het aantreffen van mevrouw Khan wordt door de politie een familielid als verdachte aangehouden. Deze zit nog steeds vast.

Het Rechercheteam van District Oost heeft deze zaak in behandeling. Het onderzoek spitst zich onder meer toe op de vraag of er meerdere personen bij de dood van het slachtoffer betrokken zijn geweest.

De politie is op zoek naar getuigen die Aisha Khan of "Noureen" en haar gezin kenden en iets over hen kunnen vertellen. Zij zoeken natuurlijk ook naar personen die die informatie hebben over de precieze toedracht van dit ernstige voorval. Alle informatie is hierbij welkom.

Getuigen of mensen die informatie hebben worden verzocht telefonisch contact op te nemen met 020-5592300.
Provincie:
Tag(s):