dinsdag, 21. april 2009 - 15:46

Beloning voor gouden tip na vernieling sportkantines

Meerssen

De gemeente Meerssen looft opnieuw een beloning van 1000 euro uit voor de aangifte die leidt tot aanhouding van de vandalen die bij diverse sportkantines en gemeentelijke eigendommen vernielingen hebben aangericht. Onlangs was kantine van de Geulsche Boys doelwit van inbraak en vernielingen en is er poging gedaan om de Gloriëtte in het Proosdijpark in brand te steken.

Met het uitloven van een beloning voor de gouden tip wil de gemeente een duidelijke daad stellen. “Gemeente en sportverenigingen worden ernstig gedupeerd door alle vernielingen,� stelt burgemeester Ricardo Offermanns. “De maat is echt meer dan vol! Het is echt de hoogste tijd dat er een einde komt aan deze straatterreur!�

Om de schade zoveel mogelijk te beperken heeft de gemeente Meerssen in 2008 reeds aanvullende maatregelen getroffen door een particuliere beveiligingsfirma in te schakelen. Desondanks is er nog geen einde gekomen aan de inbraken en vernielingen. Door de handelwijze van de daders lijkt het erop, dat het steeds dezelfde groep daders betreft.

Bij eerdere vernielingen en diefstal deed de gemeente al een oproep aan de bevolking om waakzaam te zijn en vernielingen te melden. De gemeente Meerssen looft opnieuw 1000 euro beloning uit voor de tip die tot aanhouding van de daders zal leiden.
Provincie:
Tag(s):