dinsdag, 12. mei 2009 - 10:21

Beloning voor tips ontsnapte Gwenette Martha

Amsterdam

De hoofdofficier van justitie van het parket Amsterdam looft een beloning uit van €5.000 voor tips die leiden tot de aanhouding van Gwenette Martha. De Amsterdammer ontsnapte verleden jaar uit de gevangenis van Heerhugowaard en is sindsdien spoorloos.

In het programma "Opsporing verzocht" van de AVRO zal vanavond, 12 mei, aandacht worden gevraagd voor de voortvluchtige Amsterdammer.

Op maandag 12 mei 2008, 2e pinksterdag, ontsnapte Martha uit de gevangenis De Zuyderbos in Heerhugowaard. Hij zou hierbij zijn geholpen door twee mannen van buitenaf.

Bij de vlucht werd een gestolen Volkswagen Transporter gebruikt die voorzien was van eveneens gestolen, valse kentekenplaten. Het is goed mogelijk dat de 35-jarige Martha onder een valse naam en met een veranderd uiterlijk in het buitenland verblijft, bijvoorbeeld in Spanje, Marokko, Dubai, Curaçao of Engeland.

Martha is zeer gewelddadig en vuurwapengevaarlijk. Er wordt ernstig rekening mee gehouden dat hij niet zal schuwen geweld te gebruiken tegen onschuldige burgers.

Martha had al een strafblad met diverse geweldsdelicten. Op 15 april 2008 werd hij door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf voor onder meer witwassen, handel in drugs, vuurwapenbezit en zware mishandeling. Van zijn straf moet hij nog 6 jaar in detentie doorbrengen.

Mensen die denken iets te weten over de verblijfplaats van Gwenette Martha worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam via telefoonnummer 0800-6070.
Provincie:
Tag(s):