donderdag, 15. januari 2009 - 10:23

Beoogd Feyenoord-trainer Been had nog geen contact

(Elfvoetbal) Feyenoord wil Mario Been met onmiddellijke ingang als nieuwe trainer-coach binnenhalen. Als de huidige succestrainer van NEC toehapt en de Rotterdamse club tot een akkoord komt met diens werkgever, wordt Been de opvolger van Gertjan Verbeek in de Kuip. "Maar ik heb nog geen enkel contact gehad met iemand van Feyenoord", reageerde Been gisteravond laat.

De 45-jarige Rotterdammer speelde zelf in de jaren tachtig in de jeugdopleiding en het eerste elftal van Feyenoord en was tot enkele jaren geleden assistent-trainer en oefenmeester van de beloften. Na afloop van het UEFA Cup-duel tegen Udinese op 18 december verlengde Been nog zijn contract in Nijmegen tot medio 2012. Daarin werd een afkoopsom van bijna 750.000 euro vastgelegd, ongeacht welke club zich meldt. Dat meldt het AD.

"Deze kans mag niemand Mario Been ontnemen", zegt Youssef El-Akchaoui namens de spelersgroep in het dagblad. "Het is een simpele optelsom. Hij is dé kandidaat. Hij heeft daar gespeeld, hij heeft er als trainer gewerkt, hij komt uit Rotterdam en de supporters willen hem. Voor NEC zou het verschrikkelijk jammer zijn, maar hij verdient die job wel. Eigenlijk hadden wij al gedacht dat hij een half jaar geleden voordat Verbeek kwam, de trainer van Feyenoord zou worden."

Leon Vlemmings, een van de assistenten van de op non-actief gestelde Verbeek, blijft aan en zit morgenavond tegen sc Heerenveen op de bank als interim-hoofdtrainer.
Categorie:
Tag(s):