woensdag, 5. augustus 2009 - 21:05

Bermbranden langs spoor door vastgelopen treinrem

Weert

Brandweerkorpsen uit Heythuysen, Roggel, Grathem en Roermond zijn woensdagavond uitgerukt voor het bestrijden van bermbranden naast het spoor Roermond-Weert.

Prorail melde de brandweer dat de branden zijn ontstaan als gevolg van een vastgelopen rem van een trein die vanaf het station Roermond richting Weert reed. Langs vrijwel het gehele traject tussen Roermond en Heythuysen zijn bermbranden ontstaan.

Deze branden worden op dit moment bestreden door zeven tankautospuiten en een drukluchtschuimvoertuig. Probleem bij de bestrijding is de lange afstand waarover de branden zijn ontstaan en de slechte bereikbaarheid van deze locaties, zo meldt de brandweer. Hierdoor is de verwachting dat het blussen nog enige tijd zal duren. Zo'n 40 brandweerlieden zijn bij de brandbestrijding betrokken.

Het treinverkeer op het traject Roermond-Weert is niet stilgelegd. Treinen rijden met 'lastgeving'. Dat wil zeggen dat ze op het traject van de bluswerkzaamheden met aangepaste snelheid rijden. Dit in verband met de veiligheid van de brandweerlieden.
Provincie:
Tag(s):