vrijdag, 23. oktober 2009 - 13:10

Berovers krijgen klappen

Utrecht

Een 17-jarige jongen heeft twee jongens, die hem probeerde te beroven, met een paar rake klappen van zich af kunnen slaan waarna hij op zijn fiets kon vluchten. ‘De beroving vond op woensdagavond plaats’, meldt de politie vrijdag.

Op woensdagavond rond 23.45 uur stond een 17-jarige jongen uit Utrecht op de hoek van de Leidseweg met de Krugerstraat op een vriend te wachten. Daar werd hij aangesproken door een jongen die zijn gsm wilde hebben. De Utrechter weigerde dat. Vervolgens kwam nog een jongen naar hen toelopen en die eiste ook de gsm. Toen de Utrechter bleef weigeren, haalden beide jongens een mes tevoorschijn en bedreigden hem daarmee.

Op dat moment passeerde een groep van acht fietsers. Het slachtoffer riep om hulp, twee van de fietsers keken om, maar de verdachten verborgen hun messen en één van de verdachten zei dat er niets aan de hand was, waarna de fietsers doorreden in de richting van de Munt.

De verdachten kwamen weer op het slachtoffer af en probeerden hem vervolgens van zijn portemonnee te beroven. Daarop werd hij zo kwaad dat hij één van hen een vuistslag in het gezicht gaf. De ander probeerde zijn fiets vast te houden, maar kreeg vervolgens van het slachtoffer een schop in het gezicht, waardoor de verdachte op straat viel. Vervolgens probeerde die verdachte hem weer tegen te houden, waarop de Utrechter een klap uitdeelde. Daarna kon het slachtoffer er op de fiets vandoor gaan.

De politie roept getuigen op om contact op te nemen met district Utrecht centrum op telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):