zondag, 1. februari 2009 - 13:17 Update: 10-09-2018 18:31

Bestuurder en honden uit zinkende auto gered

Amsterdam

Zondag 1 februari rond 9.30 uur rukte Brandweer Amsterdam-Amstelland uit naar de Provinciale weg in Diemen, waar ter hoogte van de A9 een auto te water was geraakt. Ter plaatse bleek de inzittende al uit de auto te zijn gekomen. Hij bevond zich in het ijskoude water in het midden van het kanaal.

Een voorbijrijdende auto stopte op de plaats van het incident. De bestuurder van deze auto bleek brandweerman te zijn, die op dat moment niet in dienst was maar toevallig langsreed.

Brandweerman springt in water
Toen hij van omstanders hoorde dat zich nog twee honden in de zinkende auto bevonden, sprong hij het water in en wist de twee dieren van de verdrinkingsdood te redden.

Nadat de dieren waren opgevangen door de bewoners van een huis aan het kanaal, werden zij door de dierenambulance meegenomen. De man werd door zijn collega's opgevangen.

Intussen bracht het duikteam van de brandweer de bestuurder van de auto in veiligheid, met behulp van een bootje van een omwonende. Hij werd onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: