maandag, 9. november 2009 - 19:57

Bestuurder rijdt op agenten in, politiehond grijpt in

Tilburg

Twee agenten die zondagavond bezig waren met controles in het kader van het donkere dagen offensief zijn in de Alleenhouderstraat aangereden door een vluchtende personenauto. Een agent raakte licht gewond.

Agenten controleerden gisteren rond 18.00 uur een personenauto die geparkeerd stond bij een flat aan de Alleenhouderstraat. In de auto zat één persoon, zijnde de bestuurder. Op het moment dat één van de agenten de man aansprak gaf hij gas en reed over de voet van een agent. Vervolgens ramde hij een geparkeerde bestelbus en reed achteruit richting de andere agent. Het lukte hem tijdig voor de auto weg te springen. Wel sleurde de verdachte tijdens zijn vlucht een politiefiets over een afstand van ruim 60 meter mee. Via de Jan Heijnsstraat kon de dader op dat moment ontkomen. Een agent raakte gewond aan zijn voet en been. De auto waarmee de verdachte reed is vermoedelijk van diefstal afkomstig.

Politiehond Ryu heeft zondagmorgen rond 03.30 uur in de Heuvelstraat een 27-jarige Tilburger gepakt. De man wordt ervan verdacht in de Kloosterstraat een inbraak in een auto te hebben gepleegd. Het eerste onderzoek wijst uit dat de verdachte vermoedelijk dezelfde man betreft die eerder ingereden was op twee agenten. Hij is voor medische behandeling vervoerd naar een ziekenhuis.

De man is in het ziekenhuis in verzekering gesteld. Tijdens het eerste verhoor bekende hij de auto-inbraak.
Provincie:
Tag(s):