vrijdag, 28. augustus 2009 - 21:36

Betere afspraken nodig voor organisatie Koninginnedag

Assen

De werkafspraken over de organisatie van Koninginnedag in Assen kunnen beter. Tot deze conclusie komt het interne onderzoek naar de organisatie van Koninginnedag en de subsidieverlening. Bij de vorige editie van Koninginnedag liepen de wensen en verwachtingen van het Oranjecomité en de gemeente uiteen. Hierdoor zijn in de vergunningaanvraag, vergunningverlening en de uitbetaling van de subsidie zaken niet goed gegaan. Koninginnedag is uitgegroeid tot een groot evenement. De gemeente wil daarom de werkprocessen verder professionaliseren.

Het zwaartepunt van de organisatie lag van oudsher bij het Oranjecomité. Sinds enkele jaren ligt de organisatie bij twee partijen, gemeente en Oranjecomité. Het Oranjecomité organiseert het dagprogramma, het invullen van standplaatsen en de taptoe. De gemeente organiseert de Kindervrijmarkt. Daarnaast is de gemeente ook vergunningverlener, toezichthouder en subsidieverstrekker. Dit heeft afgelopen jaren geleid tot verschillen in verwachtingen over en weer en irritaties bij het Oranjecomité. Er waren geen heldere procesbeschrijvingen waardoor vergunningen en subsidie niet op tijd kwamen.

Het onderzoek doet aanbevelingen voor verbetering van de samenwerking tussen Oranjecomité en gemeente en de werkprocessen binnen de gemeente.

Voor het onderzoek is gesproken met vertegenwoordigers van het Oranjecomité en de gemeente. Het onderzoeksrapport is toegestuurd aan de gemeenteraad. Komende tijd gaan het Oranjecomité en de gemeente verder in gesprek.
Provincie:
Tag(s):