woensdag, 22. juli 2009 - 19:48

Betonsilo's CHV worden gesloopt

Veghel

Bouwbedrijf Van de Ven is woensdag begonnen met de sloop van de 35 meter hoge silo's aan de Noordkade in Veghel. Vijf van de betonnen kolossen vallen ten prooi aan de grijper van sloopbedrijf Van Groningen BV.

'Dan is na heel veel jaren Noordkade 28 weer bereikbaar', stelt Stefan van de Ven, directeur van het Veghelse bouwbedrijf, dat eigenaar is van het voormalige Cehave-terrein. Door de sloop van de eerste rij silo's, die direct aan de haven staan, onstaat er weer een directe verbinding tussen de Noordkade en de panden op het Cehave-terrein.

'Halverwege de jaren zestig heeft Mathot, de toenmalige directeur van de CHV, de silo's aan het water laten bouwen', weet Van de Ven uit de vele verhalen die inmiddels over het terrein bekend zijn. Het is nog steeds onduidelijk wat er precies met het voormalige Cehave-terrein gaat gebeuren. Van de Ven laat een aantal gebouwen opknappen, andere worden gesloopt. Het wachten is op de centrumvisie van de gemeente Veghel. 'Ik ben met verschillende mensen in gesprek en ook enkele architecten hebben hun licht al over het terrein laten schijnen. Er is hier heel veel mogelijk', aldus Van de Ven.
Provincie:
Tag(s):