zondag, 15. november 2009 - 21:15

Beveiliging werkpaleis Konigin Beatrix zo lek als een mandje

Den Haag

In het programma undercover in Nederland heeft zondagavond Alberto Stegeman laten zien dat de beveiliging van het werkpaleis van Koningin Beatrix behoorlijk te wensen overlaat.

Medewerkers van SBS wisten kinderlijk eenvoudig een geheimnummer te bemachtigen om de beveiliging van Noordeinde te bellen en een niet bestaand klussenbedrijf aan te melden om op het terrein te komen. Vervolgens konden beide programmamakers over het hele terrein lopen en werden ze in de Koninklijke stallen pas aangesproken door een opzichter.

Ook hun voertuig werd door de Marechaussee niet gecontroleerd. Hierin zat een nepbom en de auto werd onder het raam van de werkkamer van de Vorstin geparkeerd. Nadat beide nepklussers vertrokken waren kwam de Marechaussee pas in actie en verspreidde een persbericht dat er twee onbevoegden op het terrein waren geweest en dat ze opzoek zijn naar het tweetal.

De fractievoorzitters van VVD, GroenLinks en D66 reageren geschokt op de beelden van Stegeman. Voor hen is het onbegrijpelijk dat het zo eenvoudig was om het terrein van Noordeinde op te komen. Mark Rutten (VVD) zegt in het programma hierover vragen te gaan stellen aan de verantwoordelijke ministers.
Provincie:
Tag(s):