dinsdag, 13. januari 2009 - 19:27

Beverburcht bevochten in Lelystad Noord

Lelystad

Een beverburcht in Lelystad-Noord ligt precies op de plek waar de nieuwe Hanzelijn is gepland. Wijkt het spoor voor de bevers of moeten de bevers wijken voor het spoor?!

In aflevering 7 van het RTL 4-programma Spoor van Leven staat de nieuwe Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle centraal. Gewenst vanwege het grote maatschappelijke belang, maar ook met een grote impact op het leven van mensen. Met het programma Spoor van Leven wil ProRail het spoorbewustzijn in Nederland vergroten en daarmee onder meer op de risico’s van het spoor wijzen.

In 2006 startte de bouw van een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle. De Hanzelijn verbindt het noorden en noordoosten van het land beter met de Randstad. De aanleg heeft grote gevolgen voor de bewoners in het gebied.

Zo boort de Hanzelijn zich dwars door de Buitendijksweg in Kampen heen. Boerenfamilies die jarenlang naast elkaar woonden zijn nu van elkaar gescheiden. In Hattem kruist de Hanzelijn de rivier de IJssel. De komst van een nieuwe spoorbrug verdeelt het stadje in voor- en tegenstanders. En in Dronten bezoekt presentatrice Corine Boon een woonwagenkamp dat ontruimd moest worden voor de aanleg van de Hanzelijn.

Reis en kijk mee met Spoor van Leven. Het spoor dat de samenleving niet alleen doorkruist maar ook samenbrengt en verbindt.

Spoor van Leven wordt uitgezonden op zondag 18 januari 2009 om 15.55 uur bij RTL 4. Voor meer informatie over dit programma kunt u ook terecht op de website: www.spoorvanleven.nl
Provincie:
Tag(s):