maandag, 21. december 2009 - 21:03

Bewoner gewond door brand in woning

Winschoten

Een uitslaande brand heeft in de ochtend van maandag 21 december een twee-onder-een-kap woning aan de Grindweg 80 in Winschoten volledig verwoest.

De melding van de brand kwam om 6.13 uur binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen. Omdat de Grindweg op steenworp afstand van de brandweerkazerne van Winschoten is, was de brandweer zeer snel ter plaatse.

Op het moment dat de brand ontstond waren in de twee woningen in totaal 6 personen aanwezig. De bewoner van de woning waar de brand ontstond, werd naar het ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen. De bewoners van de andere woning konden ook tijdig hun woning verlaten. Na controle door ambulancepersoneel konden zij elders worden ondergebracht.

Omdat de brand de dubbele woning al grotendeels had verwoest, richtte de brandweer zich voornamelijk op het voorkomen van overslag naar de naastgelegen woning. Al snel bleek dat zij hier inderdaad in slaagden. Deze woning heeft alleen lichte waterschade en lichte schade aan het dak. De twee woningen moeten als verloren worden beschouwd.

Om 8 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De technische recherche van de Regiopolitie Groningen doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):