vrijdag, 3. april 2009 - 20:40

Bewoners bedreigd bij zoektocht naar wiet

Tilburg

Vrijdagmorgen is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van een melding van een bedreiging met een vuurwapen in de woning aan de Mahlerstraat. Het lukte de agenten bij de woning een 33-jarige verdachte, afkomstig uit Tilburg aan te houden. De man wordt verdacht van betrokkenheid aan de overval. Agenten troffen in het pand een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De politie stelt een onderzoek in naar de andere daders.

Het personeel van de Gemeenschappelijke Meldkamer ontving vanochtend rond 10.00 uur de melding van een mogelijke overval op een woning. Direct spoedden zich meerdere politie-eenheden richting de Mahlerstraat. Bij de woning hield de politie een 33-jarige Tilburgse man aan.

Eén van de daders bedreigde vervolgens de bewoners met een vuurwapen waarna de andere twee de hennep buit maakten. Twee daders zijn vervolgens met de hennep vertrokken en hebben daarbij gebruik gemaakt van een auto die de politie korte tijd later, voorzien van de buit aantrof. De 33-jarige Tilburger is in de woning aangehouden. De politie nam een vuurwapen in beslag. Ook de bewoners, een 41-jarige man en zijn partner, moesten mee naar het bureau. Zij worden verdacht van het overtreden van de Opiumwet.
Provincie:
Tag(s):