zondag, 27. december 2009 - 18:35

Bewoners mishandeld bij overval op woning

Eindhoven

Zaterdagavond omstreeks 19.00 uur zijn de bewoners in een woning aan de Rouenlaan overvallen. Omstreeks 19.00 uur werd aan de voordeur van de woning aangebeld. Toen de 41-jarige bewoner de voordeur opende zag hij een voor hem onbekend persoon. Deze vroeg iets aan de bewoner vervolgens drong hij tezamen met nog twee mannen de woning binnen.

Deze mannen droegen een bivakmuts. De man die hem aansprak deed een bivakmuts op, zodra hij in de woning was. De bewoner werd op zijn hoofd geslagen met een metalen voorwerp; naar aller waarschijnlijkheid gaat het om een vuurwapen gelijkend voorwerp. De bewoner liep hierdoor een hoofdwond op en moest zich daarvoor laten behandelen in het ziekenhuis. Ook de 38-jarige bewoonster werd door een van de daders bedreigd. Naast het eerder genoemde vuurwapen gelijkend voorwerp had een van hen ook een mes bij zich. Ze vroegen om geld. In korte tijd doorzochten zij de woning en hebben vervolgens de woning verlaten met medeneming van enkele goederen.

De politie startte direct daarop met een buurtonderzoek. Van de daders is het volgende signalement bekend. Dader 1: blanke man met een Oost-Europees uiterlijk en geblondeerd haar. Hij droeg een zwarte jas en daaronder een lichtgrijze joggingbroek. Deze was over een spijkerbroek getrokken. Dader 2: Droeg zwarte kleding en had een witte bivakmuts op. Had ook nog een zwart petje met zonneklep op. Dader 3: Droeg eveneens zwarte kleding en had een donkerkleurige bivakmuts op. Een van de daders droeg witte sportschoenen, vermoedelijke merk Nike. Een van hen is ongeveer 1,70 m. De daders zijn in de leeftijd van 18 tot 25 jaar.
Provincie:
Tag(s):