zaterdag, 11. juli 2009 - 20:39

Bewoners vakantiewoning overvallen

Callantsoog

Een 53-jarige bewoonster van een vakantiewoning aan de Kruisweg en haar 79-jarige vader zijn in de nacht van donderdag op vrijdag overvallen.
Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Rond 00.05 uur werd er aan de deur geklopt. De bewoonster deed open en werd door een man bij haar keel gegrepen en bedreigd met een mes. Hierna kwamen er nog twee mannen de woning binnen die een portemonnee en mobiele telefoon wegpakten.

De vader werd wakker van het tumult en liep de gang in. Hierop verlieten de mannen de woning. De vader probeerde één van de mannen vast te pakken en werd in zijn gezicht getrapt. Hij liep hierbij een snee op bij zijn oog.

De man die aanklopte was een blanke man van circa 1.80 lang. Hij droeg wollen donkere handschoenen. Bij de woning werd een oranje voetbalmuts aangetroffen met 'Holland' erop. Eén van de overvallers droeg deze ten tijde van de overval. Verder is bekend dat één van de mannen een joggingsweater droeg met een capuchon.

De vakantiewoning ligt aan een bospad. Vermoedelijk zijn de daders hierlangs gevlucht.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u rond bovengenoemd tijdstip op of in de omgeving van het vakantiepark iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neemt u dan contact op met de recherche in Schagen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):